Продукти

Caravan Salon 2022: Opel представи Zafira-e Life

Caravan Salon 2022: Opel представи Zafira-e Life
31 юли 2022
Почивките на къмпинг все още са много на мода и следователно караваните и кемперите. В съответствие с тази тенденция, Opel представи своята акумулаторна електрическа Zafira-e Life на тазгодишния Caravan Salon от 26 август до 4 септември. Под мотото "Семейството за семействата" той ще се събере с други модели от групата на щанда на Stellantis.

Просторният електрически ван е за тези, които се нуждаят от повече пространство и искат да бъдат изцяло електрически мобилни, било то като подвижен хотел за голямо семейство. Клиентите могат да избират от двете дължини "M" (4,95 метра) и "L" (5,30 метра) за Opel Zafira-e Life.

Zafira-e Life M, представена в Дюселдорф, е конфигурирана като петместна, но предлага променливо пространство за до осем души и техния багаж, точно както по-дългата версия. Електрически, сензорно контролирани плъзгащи се врати от всяка страна на автомобила улесняват влизането и излизането от купето.

На борда има множество асистиращи системи, които правят пътуването безопасно. Те включват предупреждение за челен сблъсък, както и асистент за движение в лентата, за следене на пътните знаци с интелигентен круз контрол, предупреждение за умора и асистент за аварийно спиране.

С мощност от 100 кВт/136 к.с. и максимален въртящ момент от 260 Нютон метра, Zafira-e Life тръгва на турне с нулеви локални емисии. В зависимост от размера на батерията (50 или 75 квтч), могат да бъдат покрити до 224 или 322 километра (WLTP1). Батериите, монтирани в долната част на автомобила, могат да се зареждат с помощта на стенна кутия у дома, бързо зарядно устройство на пътя или с помощта на всеки контакт.

Батерията от 50 кВтч на Zafira-e Life може да се презареди до 80 процента само за 30 минути в станция за бързо зареждане със 100 кВт постоянен ток. С голямата батерия от 75 кВтч това отнема около 45 минути. 11 кВт вградено зарядно устройство за трифазен променлив ток също е част от стандартното оборудване.

Благодарение на предлаганата гъвкавост, Opel Zafira-e Life също е идеалната основа за по-нататъшни конверсии за кемпер. Като вариант на дом на колела, той може да бъде оборудван - както е планирано от Crosscamp - с много практични функции като кухненски блок, шкафове и мивка или разтегателна газова готварска печка.

Пейката отзад се превръща в практично двойно легло само с няколко лесни стъпки, а изскачащият покрив например предлага място за още две легла. Ето как Opel Zafira-e Life и базираните на него варианти на преобразуване стават универсални за всеки, който иска да започне ваканция и свободно време по практичен, удобен и електрически начин.